Het beste menu van de zorg!

Distrivers (de voedselleverancier voor de buurtkamers van Erasmus) is elk jaar op zoek naar de zorginstelling die ‘het beste Menu van de Zorg’ serveert! Voor veel bewoners is de maaltijd het hoogtepunt van de dag. Een lekkere en gezonde maaltijd is daarom erg belangrijk. Elke zorginstelling in Nederland kan mee doen met de wedstrijd.
Twee teams Op 29 september was het dan zo ver. Vier teams pakten de strijd aan bij studio Senses. Twee teams streden in de ochtend en twee teams, waaronder Jens Geyer & Harmina Klein van Erasmus om 14.15 uur ’s middags.
Voorbereiden “Mise en place” bleek met gemak verricht te kunnen worden binnen de tijd (onder mise-en-place worden de voorbereidende werkzaamheden in de keuken verstaan). De gespannen uitdrukking op de gezichten van Harmina en Jens veranderde langzaam maar zeker in een zelfverzekerde uitdrukking. Alles bleek volkomen onder controle te zijn.
Topkok Pierre Wind Beiden hadden inmiddels hun draai achter het fornuis gevonden en het leek alsof het deelnemen aan wedstrijden van dit kaliber hun dagelijks werk was. Steeds meer in het juiste ritme en de juiste stemming werd de rest van het programma afgewerkt. Ondertussen liep de jury en topkok Pierre Wind bij de teams langs en stelden hun vragen. Er werd gelet op presentatie, doelgroep, smaak, uitvoerbaarheid etc. Uiteraard werden de gerechten geproefd door de jury.
Passie en inzet De ontknoping van dit verhaal is dat Jens & Harmina net niet door gingen. Ze behaalden een dikke 8.5 en helaas was er een 9 voor nodig om door te kunnen gaan. Voor de achterblijvende collega’s van de gastenservice Erasmus zijn Jens en Harmina echter koning en koningin. Wat een passie en wat een inzet! We zijn trots op jullie. Erasmus is op de kaart gezet!
En Pierre Wind zei achteraf bij een onderonsje dat hij erg onder de indruk was van de presentatie en de kookkunsten van beiden. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Nieuwsbrief Erasmus oktober 2016