Kunst achter de voordeur

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. In de vorm van een doorlopende expositie van amateur kunstenaars wordt hier ook in Erasmus aandacht aan besteed. In Erasmus exposeert als eerste Baukje Wiersma met tekeningen en schilderijen. Daarna komt Marijke de Jong met schilderijen en als laatste Ellen Francke met haar kunstwerken van textiel.

In de wijken Huizum/Nijlân en Aldlân, hebben een aantal amateur kunstenaars besloten om hun werk achter de voordeur vandaan te halen en het te exposeren. De tentoonstellingen zijn op verschillende locaties in Huizum/Nijlân en Aldlân te bezoeken. Laat u verrassen door deze bijzondere werken. Er zijn verschillende materialen en technieken gebruikt, bovendien zijn er prachtige werken werkstukken in textiel.

Beste mensen,
Leuk om mee te doen in Erasmus als amateurschilderes aan het project Kunst Achter De Voordeur. Dit in het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad. Mijn schilderijen zijn gemaakt bij de schilderclub in de Gerard Dou. Een club waar ik nu een jaar of 4 op zit en met veel plezier naar toe ga. Wij krijgen les van Renske de Swart die ons stimuleert en ons tips geeft als we dat vragen. Toen ik net begon wilde het niet. Vroeger riep ik altijd dat ik kunstenaar wilde worden en dan zei mijn vader, nou het is beter dat je een beroep kies want die kunst is geen droog brood mee te verdienen. Mijn talent was ver te zoeken en ik dacht ik stop er mee want het wordt nooit wat. Laat ik maar mooi taxichauffeuse blijven en een andere hobby zoeken.

Maar toen… kwam Renske bij me met pastelkrijt…. Probeer dat maar eens zei ze….. en tot mijn verwondering vond ik dat heel leuk om mee te werken. Langzaam aan werd het ook nog eens wat en werd ik steeds stiller en enthousiaster. Mijn schilderijtjes hebben een nummer gekregen en dat is niet voor niks. U ziet in de galerij ook een hond en een poes hangen. Deze hond zat in een asiel en de poes zat bijna in het asiel. Ze woont nu bij mij. Daarom heb ik besloten dat mijn schilderijtjes verkocht mogen worden en na afloop van de tentoonstelling gaan ze naar de hoogste bieder.
De opbrengst gaat naar het Dierenasiel De Wissel in Leeuwarden. Natuurlijk hoop ik dat iedereen biedt op wat hij/zij mooi vindt…. Ook de Burgemeester en de Wethouders op hun portretje.

Baukje Wiersma

Nieuwsbrief Erasmus, jan/febr 2018