Vrijwilligers getraind voor Max Mobiel

Max-Mobiel Stichting Welzijn Erasmus

Vijf vrijwilligers van Stichting t.o.v. Welzijn Erasmus hebben hun certificaat behaald voor het rijden in de Max Mobiel. Vanaf nu kunnen bewoners van Erasmus bij hen terecht voor een rit in de omgeving. Op dinsdag- en donderdagmiddagen zijn de vrijwilligers beschikbaar tijdens de openingstijden van Het Praathuis. De MAX Mobiel is een elektrisch aangedreven, tweepersoons voertuig. Er kunnen korte ritjes mee worden gemaakt, zoals een bezoekje aan familie, ziekenhuis of gewoon om er samen op uit te gaan.

De MAX Mobiel helpt zorginstellingen bij het verbeteren van mobiliteit. Vanaf 2016 is gestart met de inzet van de MAX Mobiel. Voor de vrijwillige chauffeurs die de MAX gaan besturen, is een speciale verkeerstraining ontwikkeld. in een middag met een theorie- en een praktijkgedeelte worden zij voorbereid op het rijden met de MAX in het verkeer.

Stichting t.o.v. Welzijn Erasmus